Hello world!

God is a DJ

Wouw wouw wouw!!

2 uur voor vertrek, de boot is tip top; kleine reparaties, grote boodschappen, alle hutten zijn schoon, iedereen heeft er zin in. We zijn nu twee dagen in Grand Canaria, de haven ligt vol met boten en schepen. Allemaal op hun opperbest, klaar om oceanen te trotseren. Busjes rijden af en aan, lassers, riggers, bezorg diensten voor boodschappen. Het is hier een bruisende bedoeling, ons kent ons, groots en iedereen is enthousiast! I like it!!

 

Ik moet er echt voor gaan zitten om iets te schrijven. Zo een paar uur voor vertrek heb ik me even afgezonderd, laatste douche, lekkere risotto en goede koffie. Tijdens de tocht zal ik wel wat schrijven gedaan krijgen maar de afgelopen weken waren full emercive, geen aandrang om te schrijven. Het is zo bruisend en in het moment. Tijd zat, dat is niet het probleem, het is meer dat schrijven heel ver weg voelt.

 

De oversteek zal ongeveer 20 dagen gaan duren. Gemiddeld 6 knopen, 2880 zeemijl. En ik heb er zin in. Eigenlijk kijk ik vooral naar de Stille Oceaan als het gaat om een heel lange oversteek, die passage duurt zo’n 90 dagen en dat is echt lang. Naar de komende oversteek heb ik zo lang uitgekeken (rustig 15 jaar) dat ik zin heb in iedere dag dat ie zal duren. Inclusief kerst op zee:-) We hebben een grote kaart gekocht waarop we naast de digitale kaarten onze voortgang ook met potlood kunnen bijhouden. Iedere dag een kruisje op de kaart, de enige manier om te zien dat we ergens naar onderweg zijn want voor de rest is alles blauw. Eindeloos blauw. Heerlijkheid!

 

Het is een bijzondere gemeenschap hier,van haven naar haven. Iedere dag ontmoet ik / ontmoeten we tegekke mensen. Cruising people die vaak op hun schip wonen en met totaal verschillende trips bezig zijn. En vele trekken samen op waar dat rijmt. Intuïtief en zo de wind waait. The force feels realy close here. Zo trekken we zelf al vier weken op met Jan, een Duitse schipper die drie dames aan boord had. Onder wie Maria die vorige week met ons op pad is geweest en met wie ik nu fantaseer om misschien samen een stuk van Zuid Amerika te bereizen. En Osa, een Zweedse die nu bij Mike aan boord is gestapt. Mike had niet gedacht dat zijn solo oversteek vanuit de US zijn hele leven op de kop zou zetten (baan, wonen, liefde, alles) en/of dat hij onderweg mensen zou oppikken. En nu is hij en vertrokken met drie prachtige vrouwen aan boord:-D  Vorige week hebben we zodoende met acht mensen thanksgiving en twee verjaardagen gevierd. Op z’n Amerikaans met geweldig eten en overdadig alcoholgebruik. Het zijn wilde weken geweest, tijd voor wat bezinning op zee!

 

Het voelt allemaal als een dans, soms leid ik soms word ik geleid. Het is moeilijk in woorden te gieten en het liefst zou ik er net zo bevlogen over schrijven als dat het voelt. Misschien is het daarvoor nog te jong en zal het rijpen, maar het is waanzinnig en zo graag zou ik dan omzetten in taal, taal die via deze blog de oversteek naar jou kan vinden.. Ik herontdek patronen en begin in de weerspiegeling van ontmoetingen, reacties op mijzelf en dingen waar ik geen of juist wel energie van krijg een vage afteking te zien van mijn passie, mijn kracht, my gift to give in life. En dat is super exiting. Om dat in contact (of soms juist in vette eenzaamheid) te ervaren, te delen en mensen tegen te komen die ook zo op weg zijn. Jong en oud, alle culturen, het is een broedplaats en dit is het broedseizoen.

 

En dan is er nog…. En!! … Wouw en Joepie! Dit wil ik ook nog vertellen, en toen gisteren dit en daarna dat!

Het is an emercive life experience, amazing and beautifull.

De risotto is op, ik ga vers brood halen en dan is het tijd om te varen, alle tijd om te varen, nog geen bestemming in zicht maar weldegelijk een richting voelbaar. Zo kleurrijk en magisch, onvoorwaardelijk en vanzelfsprekend met alle twijfel en innerlijke confrontatie die daarbij gepaard gaat, zoals een kiel die het schip overeind houdt. I love life!

 

See ya on the other side!!

 

PB120383_resized_0

Daysail met de vriendengroep :-)

 

 

PB190500_resized_0

Matthijs op bezoek!!

 

PB110341_resized_0

Jungle Maidera

 

PB240618_resized_0

250+ ships leaving for the Atlantic Rally Crossing