Hello world!

Aan het werk!

Ik zit aan de ‘rambla’ (boulevard), uitzicht over zee, als een werk-nomade op een terras. Met voor het eerst in weken weer eens een koffie, schrijf ik als een raket alle teksten voor mijn nieuwe bedrijf. Blijkbaar een stromend idee want het komt er allemaal in één keer uit en het voelt fantastisch.

Sinds twee weken leef ik zonder koffie en suiker. Op een minimaal budget en met een bizarre hoeveelheid nieuwe energie en enthousiasme. Op mijn rondreisje vorige maand heb ik iets terug gevonden van mezelf, noem het de blijdschap waarmee ik aan deze reis begon. En iets nieuws ontdekt. Een hier en nu, prensence in het lichaam, die zoveel energie doet stromen. Echt heel gaaf! Ik sta om 6 uur op, mediteer 10 minuten en studeer drie uur Spaans voor het ontbijt. Vervolgens werk ik tot een uur of drie; foto’s bewerken, blogs en teksten schrijven, het internet afstruinen en informatie stroomlijnen (RSS en GoogleAlerts) voor mijn projecten. Dan lunch en siësta, om vervolgens ´s avonds wat meer te werken of iets leuks te doen. Met mijn projecten ga ik het komende jaar geld sparen om weer verder te reizen, sowieso heb ik al veel plezier met het werk dat ik er nu in steek:

  • Alleen op reis met Chiel
  • OdysseyGoods
  • Investeren in Uruguay

Een nieuw bedrijf

(Update november 2016: De website is af en ik heb alles in de startblokken om dit idee te lanceren. Maaar, ik ga het niet doen, niet nu in ieder geval. Er komt van links en rechts werk op mijn pad en het voelt nu niet alsof ik de hele tijd mensen kan ondersteunen die over de wereld reizen. Wie weet kan ik dit in de toekomst alsnog lanceren.)

Met ‘alleen op reis met Chiel’ ondersteun ik mensen die alleen op reis willen maar vertrek-vrees hebben en/of bang zijn voor eenzaamheid onderweg als het tegen zit. Ik help door in iemands voorbereiding de juiste vragen te stellen en kennis in te brengen. Tijdens de reis zelf met hulp op afstand bij calamiteiten of als je het even niet meer ziet zitten. Zo zorg ik dat mensen zelfverzekerd, blij en vrij alleen op reis kunnen en durven. Het is een idee van Jasmijn en het rijmt als een trein. Ik heb de ervaring, kennis, de rust en nu dus het idee; de teksten en de site komen uit mijn handen met plezier en groot gemak. Bovendien zijn de eerste reacties super leuk.

P5090697_resized_0

Alleen op reis? Ik help je binnenkort op weg :)

 

De webwinkel

(Update november 2016: Frans en ik zijn de webwinkel langzaam aan naar een afronding aan het brengen. Het is/was een fantastisch avontuur met een fantastische vriend en ik ben immer dankbaar voor de mogelijkheden die het me heeft geboden. Zonder Frans, zonder OddysseyGoods weet ik niet waar ik nu geweest zou zijn. Dank Frans!!!)

OdysseyGoods is de webwinkel die ik met Frans heb. Onze passie voor reizen en mooie spullen kwam hier bij elkaar, toen we in 2013 beide met onze reisplannen bezig waren en dus de winkel begonnen. We hebben er samen al leuk aan verdient en onderweg vind ik soms nieuwe items. Wie weet dus wat er in de toekomst gebeuren zal maar voor nu staat het op een laag pitje. Desalniettemin hebben we nog een hele lijst nieuwe producten klaar staan en ga ik er de komende maanden met ontspanning aan werken om de shop hier en daar onder de aandacht te brengen.

 

Vastgoed

(Update november 2016: Ik denk dat er de komende jaren vele mensen uit Europa naar Uruguay zullen emigreren. Het sociale climaat is hier veel ontspanneren en je hebt veel meer vrijheid als het gaat om bouwen, wonen en leven. Iets minder luxe, dat wel, maar het is ook stabieler dan europa en er is veel minder vervuiling. Als mensen contacten zoeken in Uruguay, dan help ik graag. Maar ik steek nu niet actief energie in de vastgoedhandel. Een verleidelijke manier om geld te verdienen. maar ook op vele manieren vervlochten met de un-sustainability van wat we samen doen op deze planeet.)

En tot slot ga ik zijdelings op zoek naar leuke, blije investeerders die in Uruguay in (bouw)grond willen investeren; vastgoed. Jasmijn is RealEstate adviseur en helpt (wat lijkt op een toenemende stroom) Europeanen om zich hier op een vrije en vaak zelfvoorzienende manier te vestigen. De oostelijke kust van Uruguay is werkelijk prachtig en de grond (nu nog) super betaalbaar. Bovendien is Uruguay een welkom land voor emigranten en is het hier nauwelijks corrupt. Ik zet aan de zijlijn wat lijntjes uit en verdiep me in de materie, ik help Jasmijn en ontdek tegelijk dat er mensen ook uit mijn netwerk in Nederland met vastgoed bezig zijn. Super interessant en wie weet wordt er wat ge-/verkocht en houd ik daar ook wat aan over!

P1210267_resized_0

Huisje aan de kust in Uruguay

 

Dus; aan het werk! Nou dat ben ik dus al en het gaat vanzelf. Een heerlijk en beetje nieuw gevoel. Ik denk ook omdat ik een helder doel heb nu, over een klein jaar het vervolg van mijn reis, maar dichterbij om volgende maand meer tijd in NovuTierra door te kunnen brengen. Want daar kan ik wat leren, iets dat heel diep resoneert en waar ik al lange tijd in meer of minder woorden naar zocht, naar onderweg was. Veel mensen vragen mij “waarom Uruguay?” Ik begin een idee te krijgen waarom. En das tegek!

(Update februari 2016: Ik ga in maart drie weken naar NovuTierra en daarna live met ‘alleen op reis met Chiel’ (en de nieuwe website) en dus zijdelings de andere twee projecten. Ondertussen wordt er aan mijn website gewerkt en heb ik mijn plannen aangescherpt. Wouw, ik ben super enthousiast maar het is ook spannend; zal het gaan lukken?)