Hello world!

Olijven plukken

Mij komst naar Uruguay is – zo blijkt – niet onopgemerkt gebleven. Drie weken geleden kreeg ik een email of ik wel mee wilde helpen met de olijvenoogst. “Jawel, dat wil ik wel!” En zo geschiede dus vorige week.

Op La Comarca – het jonge landgoed van deĀ familie Colacce – heb ik 4 dagen geholpen met plukken. Echt tegek, het land is drie jaar geleden gekocht door een ondernemende familie en hun vrienden. Iedereen heeft een eigen stuk grond om in de toekomst een huisje te bouwen, in het midden staat een prachtig familiehuis en de velden zijn beplant met olijvenbomen. Een jong familiebedrijf dus en iedereen was er voor de oost. De familie en een heel stel mensen van buiten die voor een appel en een ei vier dagen meehielpen.

Super leuk om zulke enthousiaste mensen te helpen. Er was zelfgebakken brood en pizza, asado (Uruguayaanse bbq) en zelfs een bonte avond met Afrikaanse dansles, kampvuur en drankjes. Muchos gracias familia Colacce!