Hello world!

Crowdfunding, een bezoek aan Europa!

Klaar om te wenden? Ree!

Update 29 juni: Ondertussen ben ik alweer een paar weken in Nederland en na de eerste ronde bezoekjes en spullen verzamelen/opruimen voor de zeecontainer ga ik nu de kalender printen. Wat een tijd in Nederland, heel bijzonder en fijn om iedereen weer te zien, ook heel fijn om te voelen hoe supportive de mensen om me heen zijn, veel mensen staan klaar met spullen en zijn enthousiast over wat we doen in Uruguay. Super vet om dit allemaal mee te maken! En, wil je nog een kalender bestellen? Dat kan nog met gemak (voor jou en mij) in de komende week. Daarna zal ik ze gaan versturen dan kan ik die voor jou ook op de post doen.

In augustus ben ik drie jaren op reis. Liftend door Europa, per zeilboot naar de Caribische eilanden. Een paar maanden werken op Sint Maarten, zeilend verder naar Suriname, liftend naar Bolivia. Daar Spaans gestudeerd en in Uruguay terecht gekomen. Hier is een levenswens in vervulling gekomen en langzaam ben ik me bewuster en bewuster geworden dat ik hierheen wil verhuizen en een diepe duik wil nemen in de magische happening hier (zie de posts onder watskeburt? voor een update over deze wending in mijn leven). Wie weet waar het leven me verderop weer brengt. Voor nu is het hier.

Niet alleen trouwens, samen met een groep vrienden. Een wens die ik ook vaak deelde met jullie, mijn vrienden in Nederland. Maar om een groep te vinden die het al doet is als een schip vinden dat al vaart. Een kans die ik niet wil en kan missen. Als jij deze fantasie nog deelt trouwens, let me know!

Europa bezoeken

In het proces van hierheen verhuizen ligt er nog wel van alles in Europa. Ik was niet vertrokken om weg te blijven. Wel goed voorbereid met al mijn spullen netjes ingepakt en mijn papierwerk op orde. In goed contact met al mijn vrienden en familie. Maar niet met de kennis dat mijn leven deze wending zou vinden.

Eigenlijk voelt het ook helemaal niet als verhuizen. Meer als een logische loop van mijn leven. Het kost in die zin allemaal geen moeite meer, alles komt en stroomt in een richting die ik ook op wil gaan.

Nu het zo duidelijk is waar ik wil zijn voelt het goed dus om Nederland te bezoeken en mijn vrienden en familie een dikke knuffel te geven. Dat en om wat spullen op te ruimen, dingen te regelen en bovendien ook voor de tribe, om in Duitsland te helpen een zeecontainer in te pakken. Vol met spullen om hier een zelfvoorzienende ecologisch community op te bouwen. Hiervoor plan ik ongeveer vijf maanden waarvan ik de helft in Nederland en de andere helft in Duitsland zal zijn.

flight

Crowdfunding

Ik sprak met vrienden hier en in Nederland over mijn plannen en tot mijn verbazing gaven mensen aan me graag te willen te steunen om deze trip naar Europa mogelijk te maken. Wouw, keer op keer blijken mijn angsten dat mensen vooral bekritiseren wat ik hier doe onwaar. Zelfs het tegenovergestelde :)

Dus heb ik bedacht om het breder te maken en al mijn vrienden, familie en contacten te vragen mijn Europa trip te supporten. Crowdfunding, bij deze; Ik kom komende zomer naar Nederland en ik zou het fantastisch vinden als je mij kunt steunen om dit mogelijk te maken. Zodat ik mijn vliegticket en verblijf in Europa kan bekostigen. En een paar spullen kan kopen om mijn verblijf in Uruguay te veraangenamen.

Hiervoor heb ik de prachtige coming-to-europe-crowdfunding-verjaardagskalender gemaakt. Met de mooiste 12 foto’s van twee jaar reizen. Je kunt hem op deze pagina bestellen en een donatie overmaken.

chiel_vaessen-kalender-18304_resized_0

Zo heb jij een mooie kalender en kan ik met steun van al mijn dierbare naasten, verren en tot nu toe onbekenden – die misschien de kalender gewoon mooi vinden – Europa bezoeken. Waar ik graag aan toe wil voegen dat ik super dankbaar ben, ook voor alle niet-materiële steun en blije reacties! Ik kijk er naar uit om iedereen weer te zien en samen te zijn.

Bestel hier de coming-to-europe-crowdfunding-verjaardagskalender

 

Zelfvoorzienend leven in Uruguay

Ja, en iets meer over de zeecontainer die we aan het inpakken zijn.

Toen de eerste scouts vorige week drie jaar geleden aankwamen was het idee heel ideaal; alleen bouwen met materialen van het land, geen auto, geen plastic, enzovoort. In de eerste fase van opbouwen hier bleek al snel dat dat een heel hoog gegrepen, onrealistisch plan was. Gaandeweg is dus de realiteit van het opbouwen van een nieuwe gemeenschap in the middle of nowhere opgenomen in wat we doen. Het is een continu antwoorden aan het leven, telkens zoeken naar de balans tussen een realistisch plan en op een nieuwe, verbonden, duurzame manier zorg dragen voor de planeet.

Vorig jaar is hier een eerste container met spullen aangekomen. Keukenspullen, materialen en veel, heel veel gereedschap. Een geweldige basis om te kunnen bouwen en een grote perma-cultuur tuin te beginnen. We hebben ondertussen 2,5 gebouwen, 4 hectare (van de 40) tuin die toenemend vruchtbaar is en meer en meer eten geeft, en we hebben 850 bomen geplant met nog ruim 500 in aantocht.

Om helemaal zelfvoorzienend te zijn is een heleboel nodig. Van een voorraadje kleren en technische apparatuur tot dorsmachine, weefgetouw en gereedschap om zelf gereedschap te kunnen maken. We plannen om nog een flinke stap in deze richting te zetten en hiertoe gaan we een tweede zeecontainer inpakken.

Als jij enthousiast wordt van ons project hier en graag mee wilt kijken wat we allemaal nodig hebben dan nodig ik je uit om het documentje hieronder te downloaden. Misschien heb je wat van de spullen op zolder staan of ken je iemand die één van de dingen op de lijst in de tuin heeft staan. We maken ons project graag open voor iedereen die bij wil dragen en zijn super blij met alle spullen die mensen willen doneren. Let me know als je ook mee wilt doen!

De zeecontainer lijst kun je hier downloaden:

 

chiel_vaessen-zuid_amerika-38233_resized_0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>