Hello world!

Laatste dag in Turijn

Ik was er voor gewaarschuwd, het kan soms moeilijk zijn om weer verder te trekken. Mijn tempo is heel anders dan de trip in 2012, ik probeer te wennen aan een reizend bestaan. Ik fantaseert over baantjes hier en daar en neem de tijd, deze week dus in Turijn. Morgen vertrek ik na 8 dagen in deze – niet zo heel toeristische – stad.

Best een leuke stad, maar vooral heb ik via mijn eerste Couchsurfing ervaring een leuke vriend gemaakt; Alessandro, een echte Italiaan. Samen met een Franse dame die hier ook zes dagen logeerde hebben we een heerlijke tijd gehad. In tegenstelling tot in Lyon verkenden we los van elkaar de stad en hebben we juist ‘s avonds vaak samen gegeten (in Lyon trok ik twee volle dagen op met een Italiaan, Australische en Française, met een heerlijk avontuur als gevolg, hé ik kan niet alles gaan posten..). Niet zo toeristisch? Nou, Alessandro vertelde dat hij als Couchsurfing host ervaart dat mensen die hier komen niet zozeer de gebaande paden volgen. Mensen die deze stad aandoen zijn meestal op zoek naar iets anders dan een Rome of Parijs.

Dik drie weken onderweg heb ik de nodige heimwee een eenzaamheid ervaren. Maar ook tegekke ontmoetingen en juist een gevoel van grootsheid wanneer ik er alleen voor sta. Ik heb hiervoor gekozen en sta open voor alle ervaringen. Ik heb wel een speakerje gekocht want een beetje disco (vooral als ik sta te liften) op zijn tijd is wel welkom!

Morgen trek ik verder, eindelijk naar de zee. De afgelopen weken was ik in Lyon (vakantie, hostel, toerist), Val d’Isère (bergen, sauna, Skype) en Turijn. Hier heb ik de tijd genomen voor de eerste lading kaartjes en voor het aanmaken van profielen op sites voor opstappers. Dat zijn websites als Crewbay en Find a Crew waar schippers en bemanning zoeken naar bootjes en/of leuke mensen. Variërend van betaalde klussen tot avonturen waarbij je de kosten deelt. Ik heb er nu zo’n 12 verzameld, komende week ga ik ze schrijven en waarschijnlijk verschillende opzoeken langs de kust van Frankrijk, Spanje en wie weet weer terug naar Italië. Niet zo’n probleem als je bedenkt dat ik ongeveer 1000 km per dag kan liften :-)

image

image