Hello world!

Een week in Grasse :-)

Ik had opeens een huis deze week! In het oude centrum van Grasse, parfum hoofdstad van de wereld, en natuurlijk ben ik naar één van de vele parfumeries en het museum geweest. Maar veel leuker eigenlijk was het om een echt huisje tot m’n beschikking te hebben. Echte boodschappen te doen en af te wassen. En de slagroom op het toetje was toch wel de racefiets. Van hier naar Cannes is ruim een uur heuvel af. Alleen maar heuvel af :-)

Het zijn bijzondere weken, ik heb nu twee weken naar bootjes/schepen gezocht en her en der beginnen wat kansen in beeld te komen. Na de eerste vette teleurstelling (ik had binnen een dag zoeken een prachtig klassiek jacht gevonden, na twee enthousiaste mails heen en weer bleek ik op standaard berichten te reageren..) heb ik nu contact met een Argentijnse schipper op een mega zeiljacht, een stel dat met een polyester boot over wil steken en nog een schipper waar ik weinig details van heb. En dan is er nog captain Jack, die ontmoet ik vandaag in Cannes alleen zijn boot ligt aan de andere kant van de Atlantic..

Plannen veranderen bijna ieder uur, zou ik vandaag proberen om in één dag van Cannes naar A Coruña te liften (meer dan 1.500 km) heb ik toch besloten een dagje te blijven, schrijven, plannen en kapitein Jack ontmoeten. Want het is toch wel bijzonder dat we elkaar via het web treffen en zo dicht bij elkaar in de buurt zijn. Daar moest ik hem gelijk in geven.

Ik rond dus zo de eerste twee weken speuren in de Côte d’Azur af. Blij toe want ik heb goede zin om dit gebied te verlaten. Na 11 havens, 1 boatshow, honderden mensen en duizenden bootjes, 30 flyers. Als je aan het liften bent, of het nu per boot of auto is, is het in sommige gebieden soms moeilijk om – hoe zal ik het zeggen – geduldig liefdevol te blijven. Ik ontmoet heel veel lieve, tegekke mensen, maar nog veel meer die dat in eerste instantie (of van nature vraag ik me soms af – al heb ik heus goede hoop voor de mensheid :-) ) niet zijn. I feel obliged to send them love even more. En dat kan vermoeiend zijn. Het is mijn keuze me zo op te stellen maar ik geloof dat het me op de langere termijn zal helpen om iedereen die ik vraag – benader met evenveel aandacht te zien. Een oefening zal ik maar zeggen. Een oefening in mindfull reizen?!

Zo ben ik na Val ‘d Isère een ruime week in Turijn geweest; online zoeken, profielen maken (zie binnenkort mijn about page) en de stad verkennen. Toen in twee dagen via Imperia (it) en Menton (fr) naar Nice. In Nice heb ik de havens doorzocht, een flyer gemaakt, via het hostel een heel interessante Iraniër en Indonesiër ontmoet (fantastische gesprekken). En heb ik via Couchsurfing vier dagen bij twee jonge studentes gelogeerd die hun huis uit goede wil zo vol mogelijk stoppen met surfers. Mensen die zoals ik op reis zijn en ook studenten die net aankomen in Nice. Prachtige stad. Zoveelste stad. Fijn om even niet in een stad te zijn.

Volgende week dus Spanje om hier misschien over twee weken weer terug te zijn, het schip dat naar Argentinië zal varen ligt in Antibes op de wal. Misschien ga ik ze een weekje helpen om te kijken of het klikt. Ze spreken Spaans aan boord… Een taal die ik toch wil leren:-)
To be continued!