Hello world!

De groeten uit … St. Eustatius

Pff wouw!! Ik ben Sint Maarten ontsnapt!! Geweldige tijd gehad, heerlijk om weer onderweg te zijn.

De afgelopen twee weken hebben Maria en ik heihard gewerkt om bootjes te zoeken die zuidwaarts gaan. Met briefjes (zie vorige post), door op de dinghy docks mensen aan te spreken, met een geleende dinghy van boot naar boot, op de cruisers flee market en via de vhf radio op het ochtend net waar iedereen info uitwisselt. Een volle baan!

En het is gelukt! We zijn gisteren op Sint Eustasius aangekomen, met Mike en zijn 38 feet Tartan genaamd Glory.

IMG_20150608_154708_resized_0

 

De afgelopen week was vooral intens. 1 mei zijn we verhuist naar het appartement van onze Iraans-Amerikaanse vriend Massood. We konden een tijdje in één van de appartementen onder zijn woning wonen. Zondag vertrok Ross naar Antigua met een lift die wij voor hem hadden gevonden en konden we zijn ‘self-deflatable’ dinghy lenen (varen en pompen tegelijk). En ondertussen waren we met 5 kapiteins in gesprek.

Uiteindelijk hebben we een fantastisch plan gemaakt; we varen twee weken met Mike, blijven dan een paar dagen op Domenica en worden daar opgepikt door Coralie en Brian voor de strech naar Grenada. Brian en Coraline (een ouder Engels stel) krijgen volgende week een nieuwe motor op St. Maarten en gaan daarna ook zuidwaards. In een twijfel proces met Mike en een enthousiaste middag die uitliep tot in de avond wilden we graag ook met hen een stuk samen varen. Dus ontstond het plan om de trip in tweeën te knippen. Vanuit Grenada is het zoeken naar een boot naar Guyana, al is er 1 kapitein die ons ergens eind juni wel wil oppikken! Hoe cool is dat!?

Ondertussen overweegt Maria of ze vanuit Dominica, Grenada of Guyana terug naar Duitsland vliegt.

IMG_20150608_155939_resized_0

Ik ben zo zo heerlijk blij dat Sint Maarten nu achter me ligt! De groeten :-)  Het is een geweldige ervaring en tijd geweest. Uit de comfortzone en tegelijk bewust van een toeristenindustrie die zich niet tot één eiland beperkt en waar ik relatief gemakkelijk geld kan verdienen mocht dat ooit nog eens nodig zijn. Wie weet want het is niet mijn ambitie om onderbetaald serveerder of clowneske crew te zijn. Ondergedompeld, een paar keer naar adem gehapt de afgelopen weken, ben ik nu weer op reis! “On the road again” hoor ik mezelf meerdere keren per dag zingen :-)

En zo is het maar net, onderweg naar Uruguay. Ik heb veel gelezen over Guyana, kaarten bestudeerd voor het stuk door Brazilië en het lijkt erop dat dat een toffe trip gaat zijn. In juni start het jungle seizoen (droog ofwel minder nat) dus dat lijkt goed samen te gaan.

Zo, thats it for now, wordt vervolgd!